Wszystko dla profesjonalnego ogrodnictwaIndywidualne porady specjalistówPonad 10 000 produktów
Koszyk  
0
progress indicator
Dodawanie produktu...
Zaopatrzenie profesjonalnego ogrodnictwa
Logo image

Serenade ASO 1l

Do not delete this link

Serenade ASO 1l

Kod towaru: P10000263

Chcesz zobaczyć swoje osobiste ceny? Zaloguj się.

Nie masz jeszcze konta? Poproś o dane logowania w 1 minutę: poproś o dostęp.

Twoje zapytanie zostanie przesłane do przypisanego Ci opiekuna, który skontaktuje się z Tobą tak szybko, jak będzie to możliwe.

Informacje o produkcie

Serenade ASO jest mikrobiologicznym środkiem grzybobójczym oraz bakteriobójczym/statycznym o działaniu kontaktowym, w postaci stężonej zawiesiny do rozcieńczania wodą (SC), zawierającym szczep QST 713 bakterii Bacillus subtilis i przeznaczonym do stosowania w uprawie gruszy, moreli, brzoskwini, wiśni, czereśni, śliwy, winorośli, uprawianych w gruncie i pod osłonami agrestu, aronii, borówki wysokiej, jeżyny, maliny, porzeczki czarnej, porzeczki czerwonej, porzeczki białej, truskawki, żurawiny, sałaty, pomidora, oberżyny, papryki i ogórka, oraz uprawianych w gruncie marchwi, pietruszki korzeniowej, pasternaku, selera korzeniowego, kapusty głowiastej białej, kapusty głowiastej czerwonej, kalafiora, jarmuża, brokuła, kapusty pekińskiej i kapusty brukselskiej przeciwko chorobom grzybowym oraz bakteryjnym.

Bacillus subtilis QST 713 jest bakterią występującą naturalnie w przyrodzie, wykazującą działanie grzybobójcze oraz fungistatyczne poprzez zakłócenie rozwoju grzybni w wyniku kontaktu z patogenem na powierzchni roślin i wytwarzanie substancji, które zakłócają funkcjonowanie błon komórkowych grzybów. Bacillus subtilis QST 713 konkuruje także z patogenami o przestrzeń życiową i składniki odżywcze oraz indukuje systemiczną odporność rośliny.
Środek do stosowania przy użyciu samobieżnego lub ciągnikowego opryskiwacza sadowniczego lub polowego.

Zawartość substancji czynnej
Bacillus subtilis szczep QST 713 – 13,96 g/l (1,34%) (minimalne stężenie 1,042 x1012 CFU/L)

Zastosowanie
» Truskawka uprawiana pod osłonami
- Szara pleśń
» Marchew uprawiana w gruncie
- Alternarioza naci marchwi
» Sałata uprawiana w gruncie
- Szara pleśń
» Pomidor, papryka, oberżyna uprawiane w gruncie
- Szara pleśń, alternarioza
» Pomidor, papryka, oberżyna uprawiane pod osłonami
- Szara pleśń

Stosowanie środka ochrony roślin w uprawach i zastosowaniach małoobszarowych
» Truskawka uprawiana w gruncie
- Szara pleśń, mączniak prawdziwy
» Grusza
- Rak bakteryjny drzew owocowych, zaraza ogniowa
» Morela, brzoskwinia, wiśnia, czereśnia, śliwa
- Brunatna zgnilizna drzew pestkowych, rak bakteryjny drzew owocowych
» Agrest, aronia, borówka wysoka, jeżyna, malina, porzeczka czarna, porzeczka czerwona, porzeczka biała, żurawina uprawiane gruncie i pod osłonami
- Szara pleśń, mączniak prawdziwy.
» Winorośl
- Szara pleśń, mączniak prawdziwy
» Marchew uprawiana w gruncie
- Mączniak prawdziwy
» Pietruszka korzeniowa, pasternak, seler korzeniowy
- Mączniak prawdziwy
- Plamistość zgorzelowa korzeni
» Sałata uprawiana w gruncie
- Zgnilizna twardzikowa
- Zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza
» Sałata uprawiana pod osłonami
- Szara pleśń
- Zgnilizna twardzikowa
- Zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza
» Pomidor, oberżyna, papryka uprawiane w gruncie
- Fuzarioza zgorzelowa
» Pomidor, oberżyna, papryka uprawiane pod osłonami
- Alternarioza, bakteryjna cętkowatość pomidora, bakteryjna cętkowatość papryki, bakteryjna cętkowatość bakłażana
- Fuzarioza zgorzelowa
» Ogórek uprawiany w gruncie i pod osłonami
- Mączniak prawdziwy, bakteryjna kanciasta plamistość ogórka
» Kapusta głowiasta biała, kapusta głowiasta czerwona, kapusta pekińska, kapusta brukselska, kalafior, jarmuż, brokuł.
- Alternarioza, mączniak prawdziwy, szara pleśń, czarna zgnilizna

Środki ochrony roślin, zarówno chemiczne jak i biologiczne, powinny być stosowane zgodnie z obowiązującymi przepisami. Używaj ich w sposób bezpieczny. Przed użyciem zapoznaj się z treścią etykiety i karty charakterystyki danego preparatu.
Do not delete this link

Potrzebujesz porady?

Zadzwoń do jednego z naszych oddziałów:

Poznań 61 872 61 51
Warszawa 22 721 58 04
Tychy 32 326 20 60

Godziny pracy

Newsletter

Czy chcesz być informowany na bieżąco i otrzymywać comiesięczne informacje o nowościach oraz korzystać z naszych promocji?
Bądź z nami na social media
Facebook Twitter Linkedin YouTube
Masz pytanie? Zadzwoń:
Warszawa: 22 721 58 04
Tychy: 32 326 20 60
Poznań: 61 872 61 51