Goemar BM 86 1l
Goëmar BM 86 został wyprodukowany w oparciu o unikalną i opatentowaną technologię PhysioActivator™. Nawóz zwiększa intensywność kwitnienia i poprawia zawiązywanie owoców. W uprawach warzyw ogranicza opadanie kwiatów i zawiązków owoców.
Zawartość składników pokarmowych w % (m/m)
2,07% boru (B) rozpuszczalnego w wodzie,
0,02% molibdenu (Mo) rozpuszczalnego w wodzie
Zalety produktu
» poprawa zawiązywania owoców i ograniczenie opadania związków owoców nawet w niekorzystnych warunkach (np. zbyt wysoka lub niska temperatura)
» poprawa jakości owoców – mniej owoców zniekształconych, niedorośniętych; owoce bardziej wyrównane
Sposób działania
Biostymulator kwitnienia i wiązania owoców. Płynny preparat aktywujący kwitnienie i zawiązywanie owoców. Przeznaczony do stosowania w formie oprysku w uprawach warzyw, których częścią użytkową są owoce. Może być stosowany zarówno w uprawach polowych jak i pod osłonami.
Uprawa |
Dawka |
Liczba zabiegów | Termin stosowania |
Drzewa owocowe |
3 l/ha |
3 | Od stadium zielonego pąka do końca kwitnienia |
Truskawka, malina, porzeczka, borówka, agrest | Od początku do końca kwitnienia | ||
Truskawka, malina (pod osłonami) |
0,10% |
3-5 | Od początku kwitnienia, powtarzać co 10-14 dni |
Pomidor, papryka, ogórek w uprawie polowej |
1,5-2 l/ha |
2-3 | Od początku kwitnienia, powtarzać co 2-3 tygodnie |
Pomidor, papryka, ogórek (pod osłonami) |
0,10% |
3-5 | Od początku kwitnienia, powtarzać co 10-14 dni |
Fasola szparagowa |
1,5-2 l/ha |
2 | Od stadium zielonego pąka do zawiązania pierwszych strąków |
Groch na zielono |
1,5-2 l/ha |
2 | Od stadium białego pąka do zawiązania pierwszych strąków |
Goemar BM 86 1l
Goëmar BM 86 został wyprodukowany w oparciu o unikalną i opatentowaną technologię PhysioActivator™. Nawóz zwiększa intensywność kwitnienia i poprawia zawiązywanie owoców. W uprawach warzyw ogranicza opadanie kwiatów i zawiązków owoców.
Zawartość składników pokarmowych w % (m/m)
2,07% boru (B) rozpuszczalnego w wodzie,
0,02% molibdenu (Mo) rozpuszczalnego w wodzie
Zalety produktu
» poprawa zawiązywania owoców i ograniczenie opadania związków owoców nawet w niekorzystnych warunkach (np. zbyt wysoka lub niska temperatura)
» poprawa jakości owoców – mniej owoców zniekształconych, niedorośniętych; owoce bardziej wyrównane
Sposób działania
Biostymulator kwitnienia i wiązania owoców. Płynny preparat aktywujący kwitnienie i zawiązywanie owoców. Przeznaczony do stosowania w formie oprysku w uprawach warzyw, których częścią użytkową są owoce. Może być stosowany zarówno w uprawach polowych jak i pod osłonami.
Uprawa |
Dawka |
Liczba zabiegów | Termin stosowania |
Drzewa owocowe |
3 l/ha |
3 | Od stadium zielonego pąka do końca kwitnienia |
Truskawka, malina, porzeczka, borówka, agrest | Od początku do końca kwitnienia | ||
Truskawka, malina (pod osłonami) |
0,10% |
3-5 | Od początku kwitnienia, powtarzać co 10-14 dni |
Pomidor, papryka, ogórek w uprawie polowej |
1,5-2 l/ha |
2-3 | Od początku kwitnienia, powtarzać co 2-3 tygodnie |
Pomidor, papryka, ogórek (pod osłonami) |
0,10% |
3-5 | Od początku kwitnienia, powtarzać co 10-14 dni |
Fasola szparagowa |
1,5-2 l/ha |
2 | Od stadium zielonego pąka do zawiązania pierwszych strąków |
Groch na zielono |
1,5-2 l/ha |
2 | Od stadium białego pąka do zawiązania pierwszych strąków |