Zaopatrzenie profesjonalnego ogrodnictwa Ponad 10 000 produktów do upraw szklarniowych Program lojalnościowy
Koszyk  
0
progress indicator
Dodawanie produktu...
Wpisz tutaj nazwę produktu, którego szukasz
Logo image

Mata podsiąkowa igłowana 300g 125cm/40mb

Do not delete this link

Mata podsiąkowa igłowana 300g 125cm/40mb

Kod towaru: P14030022

Cena produktu dostępna po zalogowaniu.

Nie masz jeszcze konta? Poproś o dane logowania.

rolka, zwój
rolka, zwój = 50 m2
rolka, zwój
Royal Brinkman nie obsługuje klientów indywidualnych (osób prywatnych).

Informacje o produkcie

Mata podsiąkowa wzmocniona igłowaniem (licznymi nakłuciami), produkowana z materiałów pochodzących z recyklingu. Polecana do stosowania w uprawach roślin doniczkowych i rabatowych oraz w szkółkach - zarówno na stołach zalewowych jak i na podłożach betonowych, czy też w zwykłych uprawach kontenerowych. Maty podsiąkowe znajdują również zastosowanie w centrach ogrodniczych do wyścielania stołów ekspozycyjnych.

Rolą mat podsiąkowych jest magazynowanie i dystrybucja wody, dzięki czemu jest ona dostarczana roślinom równomiernie i w odpowiednich ilościach.

Specyfikacja:
- szerokość 125 cm
- długość 40 m
- gramatura 300 g
- pojemnośc wodna 3 l/m2

Zalecenia dotyczące użytkowania mat podsiąkowych:
1. Rolkę najlepiej rozwijać używając długiego drążka umieszczonego w środku rolki, co pozwala na szybkie i dokładne rozwinięcie maty na zagonie. Następnie należy namoczyć matę.
2. Dla przyspieszenia namaczania zaleca się dodanie do wody adiuwantu zmniejszającego napięcie powierzchniowe, co ułatwia wchłanianie.
3. Podczas cyklu uprawowego maty powinny być stale mokre.
4. Maty podsiąkowe warto stosować w połączeniu z folią perforowaną, która zapobiega rozwojowi glonów i chwastów oraz ogranicza parowanie wody z maty.
5. Jeśli istnieje potrzeba poruszania się po zagonach (pracownicy lub nawet wózki), warto zastosować odpowiednio grubą matę ściółkującą. Im grubsza mata, tym większa jej wytrzymałość.

» Dowiedz się wiecej o tym, jak używać mat podsiąkowych

Do not delete this link