Romeo to środek mikrobiologiczny, stymulator reakcji odpornościowych roślin, w formie proszku do sporządzania zawiesiny wodnej (WP), do stosowania zapobiegawczego w ochronie roślin.
Zawartość substancji czynnej:
cerewisan (substancja z grupy fungicydów pochodzenia mikrobiologicznego) - 941 g/kg (94,1 %)
Stosowanie środka
- Ogórek, korniszon, cukinia oraz inne dyniowate z jadalną skórką (w uprawie pod osłonami): mączniak prawdziwy dyniowatych
- Sałata głowiasta i inne gatunki sałat (w uprawie pod osłonami): mączniak rzekomy sałaty
- Truskawka (w uprawie pod osłonami): szara pleśń
- Pomidor, bakłażan (w uprawie pod osłonami): szara pleśń
Stosowanie środka ochrony roślin w uprawach i zastosowaniach małoobszarowych
- Winorośl (w uprawie polowej): mączniak rzekomy winorośli, mączniak prawdziwy winorośli, szara pleśń
- Melon, arbuz, dynia oraz inne dyniowate z niejadalną skórką (w uprawie polowej): mączniak prawdziwy dyniowatych