Mycie czy dezynfekcja?

Mycie i dezynfekcja mają fundamentalne znaczenie dla higienicznego prowadzenia uprawy. To jedyna droga zapobiegania występowania chorób, bakterii, szkodników i infekcji roślin. Dlatego mycie i dezynfekcja to konieczność dla zachowania jakości upraw i produkcji.
Najpierw mycie, potem dezynfekcja
Żeby zapewnić
optymalny poziom higieny, zacznij od mycia z użyciem preparatu do mycia. To pozwoli usunąć brud i tłuszcz. Po usunięciu warstwy brudu i tłuszczu, otwiera się dostęp do bakterii, pleśni i innych patogenów dla środka do dezynfekcji. Drugi krok to dezynfekcja. Środek do dezynfekcji usuwa uporczywe bakterie, pleśnie i drobnoustroje chorobotwórcze. Tej pracy nie wykona preparat do mycia. Umyta powierzchnia może wyglądać czysto, ale taka nie jest!
Pomoc w wyborze preparatu
Aby dobrać właściwy produkt do mycia lub dezynfekcji, możesz skorzystać z poniższej pomocy. Najpierw zdecyduj czy chodzi ci o mycie czy dezynfekcję, a następnie kliknij na podgląd różnych preparatów.
*Do nanoszenia preparatów w postaci piany można użyć
wytwornicy piany Menno,
lancy pianowej do dezynfekcji Menno, a w przypadku powierzchni płaskich –
pianownicy samojezdnej V1.

Masz pytanie?Skontaktuj się z nami wypełniając poniższy formularz. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko, jak to możliwe.
Powiązane artykuły
- Higiena uprawy
- Dezynfekcja rąk w szklarni
- Skuteczne zwalczanie wirusów
- Jak usuwać zabrudzenia?
- Zalety dezynfekcji pianą