Wszystko dla profesjonalnego ogrodnictwaIndywidualne porady specjalistówPonad 10 000 produktów
Koszyk  
0
progress indicator
Dodawanie produktu...
Zaopatrzenie profesjonalnego ogrodnictwa

Bank wiedzy - artykuły serwisowe

Bank wiedzy Royal Brinkman składa się z siedmiu bloków tematycznych. Pod hasłem „artykuły serwisowe” można znaleźć informacje na temat dobierania właściwego obuwia roboczego, jak zapewnić bezpieczeństwo pożarowe w gospodarstwie i o systemie HACCP.

  • Pracuj bezpiecznie

    Każdy pracodawca powinien zapewniać bezpieczne warunki pracy swoim pracownikom. Identyfikacja ryzyka w gospodarstwie i wprowadzenie odpowiednich środków ostrożności redukuje do minimum możliwość pojawienia się groźnych sytuacji oraz wypadków przy pracy. Na co zwrócić szczególną uwagę?

    Więcej
  • Znaki ostrzegawcze

    Dobre podstawowe oznakowanie ma wpływ na bezpieczeństwo w miejscu pracy. Pomyśl o znakach ostrzegawczych umieszczonych przy wyjściach ewakuacyjnych, znakach na towarach niebezpiecznych i znakach zakazu. Często zwraca się na to małą uwagę, a znaki ostrzegawcze umieszczone w firmie mogą znacznie poprawić bezpieczeństwo.

    Więcej
  • Jak ograniczyć straty powstałe na skutek burzy?

    Burza może wyrządzić ogromne szkody w przedsiębiorstwach sektora ogrodnictwa szklarniowego. Koszty szkód spowodowanych burzą mogą osiągać nawet setki tysięcy euro - uszkodzone zostają przecież nie tylko szyby, ale również część upraw

    Więcej
  • Zasady pracy w wysokich temperaturach

    W ciepły, letni dzień temperatura w szklarni może znacznie wzrosnąć. Praca w wysokiej temperaturze wymaga więcej energii. Dlatego, aby za bardzo nie wycieńczyć organizmu, istotnym jest, żeby przy wysokich temperaturach zostały podjęte odpowiednie kroki.

    Więcej
  • HACCP - co to jest?

    Dla bezpieczeństwa produktów spożywczych, w tym warzyw i owoców, istotne jest utrzymanie higieny w procesie produkcji. System HACCP określa wymagania higieniczne gwarantujące bezpieczeństwo żywności przez zlokalizowanie zagrożeń pojawiających się w procesie produkcji.

    Więcej

Martin en Silvia
Masz pytanie?

Skontaktuj się z nami wypełniając poniższy formularz. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko, jak to możliwe.

Do not delete this link